Υγεία
Κατανοώντας τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια
Στις 20 Νοεμβρίου η Παγκόσμια Ημέρα για τη νόσο που αφορά εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως
Στις 17 Μαΐου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης και με αυτή την αφορμή δημιουργήσαμε ένα άρθρο για το τρόφιμο που δίνει τη νοστιμιά στη ζωή! Ο λόγος για το αλάτι που, εκτός των άλλων, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την υπέρταση και την υγεία της καρδιάς.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ | ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥ |
Λαχανικά | Τουρσί, κονσερβοποιημένα, κατεψυγμένα, έτοιμοι χυμοί, σάλτσες, σούπες, κύβοι με ζωμό λαχανικών |
Κρέας | Κονσερβοποιημένα, παστά ή καπνιστά, αλλαντικά, λουκάνικα, κύβοι με ζωμό κρέατος |
Ψάρι-θαλασσινά | Παστά, σαρδέλες κονσέρβας, γαρίδες |
Γαλακτοκομικά | Σκληρά τυριά (παρμεζάνα, cheddar), φέτα, κρέμες τυριών, βούτυροΑμυλούχα |
Αμυλούχα
|
Ψωμί, φρυγανιές |
Άλλα | Προ μαγειρεμένα ή έτοιμα φαγητά, τσιπς, πίτσα, σφολιατοειδή (ειδικά κατεψυγμένα), dressing (ειδικά σος σόγιας ή μπάρμπεκιου), αλατισμένοι ξηροί καρποί, αλατισμένες ελιές |