Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Υγεία 13.09.2024 3 λεπτά

Καρκίνος του Προστάτη

Κομβική η σημασία της πρόληψης

Καρκίνος του Προστάτη

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη σας προσφέρουμε ειδικό πακέτο εξετάσεων σε προνομιακή τιμή στην Αθηναϊκή Mediclinic και τα Πολυϊατρεία Medifirst, 16/09 έως 30/09.

Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου που διαγιγνώσκεται στους άνδρες, ενώ αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου από κακοήθεια μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Με τα σημερινά δεδομένα, 1 στους 7 άνδρες θα εμφανίσει καρκίνο του προστάτη σε κάποια στιγμή της ζωής του. Όσο μεγαλώνει η ηλικία, μεγαλώνει και ο κίνδυνος.

Με προληπτικό έλεγχο η νόσος ανακαλύπτεται σε αρχικά στάδια και η αντιμετώπισή της είναι αποτελεσματική. Περισσότερες από 90% των περιπτώσεων των πρώιμα διαγνωσμένων καρκίνων του προστάτη αφορούν σε εντοπισμένη και περιορισμένη νόσο, προσφέροντας τη δυνατότητα πλήρους ιατρικής παρέμβασης, πριν η κακοήθεια από τον προστάτη εξαπλωθεί.

Πότε ξεκινά ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος και τι περιλαμβάνει

Ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος του προστάτη ξεκινά περίπου μετά τα 50 και περιλαμβάνει τις παρακάτω εξετάσεις: α) εξέταση αίματος P.S.A. (ειδικό προστατικό αντιγόνο) – είναι μια εργαστηριακή εξέταση αίματος και αποτελεί σημαντικό εργαλείο στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη. Το ειδικό προστατικό αντιγόνο είναι μια πρωτεΐνη η οποία εκκρίνεται μόνο από ορισμένα κύτταρα του προστάτη, και β) ουρολογική εξέταση με λήψη πλήρους ουρολογικού ιστορικού και δακτυλική εξέταση προστάτη κατά την οποία ο αδένας ψηλαφείται για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ανωμαλίες στο μέγεθος, στο σχήμα και στην υφή του.

Ο συνδυασμός των δύο αυτών εξειδικευμένων εξετάσεων μπορεί να δώσει τις ακριβέστερες πληροφορίες για την ύπαρξη του καρκίνου του προστάτη. Σε περιπτώσεις οικογενειακού ιστορικού καρκίνου προστάτη σε συγγενείς πρώτου βαθμού, η εξέταση πρέπει να ξεκινά από την ηλικία των 45 ετών.

Παράγοντες οι οποίοι ενοχοποιούνται για την εμφάνιση του καρκίνου του προστάτη είναι: α) η ηλικία, β) το οικογενειακό ιστορικό και γ) η διατροφή, η υψηλή πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών, επεξεργασμένων τροφών και κόκκινου κρέατος ενοχοποιείται για την ανάπτυξη της νόσου, όπως επίσης η παχυσαρκία και η έλλειψη σωματικής άσκησης.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη, στις 15 Σεπτεμβρίου, η Αθηναϊκή Mediclinic και τα Πολυϊατρεία Medifirst, προσφέρουν ένα πακέτο προληπτικού ελέγχου σε προνομιακή τιμή, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση του ανδρικού πληθυσμού για την αναγκαιότητα της πρόληψης.

Συγκεκριμένα, από 16 Σεπτεμβρίου έως και 30 Σεπτεμβρίου 2024, προσφέρουμε ειδικό πακέτο εξετάσεων στην προνομιακή τιμή των 30€, και περιλαμβάνει: α) εξέταση αίματος P.S.A. (ειδικό προστατικό αντιγόνο) και β) ουρολογική εξέταση με δακτυλική εξέταση προστάτη.

Προγραμματίστε σήμερα το ραντεβού σας σε μία από τις παρακάτω μονάδες υγείας που σας εξυπηρετεί:

Αθηναϊκή Mediclinic: 2106475000

Medifirst Αμαρουσίου: 2111054900

Medifirst Αργυρούπολης: 2109919222

Medifirst Περιστερίου: 2111075300

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}