Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Υγεία 10.05.2024 3 λεπτά

Ένα δώρο ζωής για τη δική σας μητέρα

Με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας, χαρίστε ένα check up στον πολυτιμότερο άνθρωπο στη ζωή σας

Hmera miteras
Είναι οι πολυτιμότεροι άνθρωποι στη ζωή μας και παντοτινό στήριγμα για τον καθένα μας στα εύκολα και στα δύσκολα. Οι μητέρες μας, προσπαθώντας καθημερινά να ανταποκριθούν σε πολλαπλούς ρόλους έχοντας τη μέριμνα και την έννοια όλης της οικογένειας, σε ορισμένες περιπτώσεις βάζουν τον εαυτό τους σε δεύτερη μοίρα, αμελώντας ουσιαστικά να εφαρμόσουν ορθά τους κανόνες πρόληψης όταν πρόκειται για τις ίδιες. Με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας, ας φροντίσουμε εμείς για εκείνες που πάντα φροντίζουν για εμάς, μέσα από ένα δώρο ζωής. Χρειάζονται κι αυτές άλλωστε, όπως όλοι μας, την τακτική διενέργεια μιας σειράς κλινικών και παρακλινικών εξετάσεων με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας τους (check up).  
Στις μητέρες μας λοιπόν, ιδίως εκείνες που βρίσκονται στην ενεργό ηλικία των 35-65 ετών, αξίζει να προσφέρουμε ένα πακέτο ολοκληρωμένου προληπτικού ελέγχου, που να περιλαμβάνει τα κάτωθι: 
  • Κλινική εξέταση από γενικό γιατρό, όπου:
    • θα ελέγχεται επίσης το βάρος, η αρτηριακή πίεση και θα εξατομικεύονται τυχόν παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου με βάση το ατομικό και οικογενειακό ιστορικό
    • θα δίνονται οδηγίες για αποφυγή ή διακοπή του καπνίσματος, για τακτική σωματική άσκηση και υγιεινή διατροφή (όπως να αποφεύγονται τα περιττά λίπη, το αλάτι η ζάχαρη, καθώς και η κατάχρηση αλκοόλ, ενώ θα πρέπει να ελέγχεται το διαιτολόγιό τους για την ποσότητα προσλαμβανόμενου ασβεστίου και φυλλικού οξέος)
    • θα γίνεται έλεγχος της πληρότητας του εμβολιασμού που διενεργήθηκε σε μικρότερες ηλικίες –με βάση το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών– και συμπλήρωση των απαιτούμενων αναμνηστικών δόσεων (όπως το εμβόλιο διφθερίτιδας-τετάνου-κοκκύτη, ή το εμβόλιο της γρίπης, ή του πνευμονιόκοκκου, ή του έρπητα ζωστήρα, όπου ενδείκνυται το καθένα)
  • Εργαστηριακός έλεγχος, όπου: θα πρέπει να ελέγχεται η χοληστερίνη και το σάκχαρο, η καλή λειτουργικότητα του ήπατος και των νεφρών και να αποκλείεται η τυχόν ύπαρξη αναιμίας και άλλων διαταραχών από τη γενική εξέταση αίματος.
  • Όσον αφορά το αναπαραγωγικό τους σύστημα: θα πρέπει να τους θυμίσουμε να υποβάλλονται ετησίως σε test Pap, υπέρηχο μαστών και ψηφιακή μαστογραφία.
Χαρίστε ένα πακέτο προληπτικού ελέγχου στη μητέρα σας, στην Αθηναϊκή Mediclinic ή στα Πολυϊατρεία Medifirst, στην προνομιακή τιμή των 50 €, που περιλαμβάνει: Γενική αίματος, Σάκχαρο αίματος,Κρεατινίνη, Χοληστερίνη, LDL,Τριγλυκερίδια, SGOT, SGPT, ΤΕΣΤ ΠΑΠ, U/S Μαστών, Ψηφιακή Μαστογραφία, Κλινική εξέταση από Γενικό Ιατρό.

Αθηναϊκή Mediclinic: 2106475000

Medifirst Αμαρουσίου: 2111054900

Medifirst Αργυρούπολης: 2109919222

Medifirst Περιστερίου: 2111075300

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}